Podpri Semaforum! Podpri Semaforum!
NAJBOLJŠE ZABAVE ZA MARTINOVO, KI SE JIH MORATE UDELEŽITI
Avtor:
Semaforum Blog
Objavljeno 08. november 2019

Hitro teče čas in hitro obračamo liste koledarja proti koncu leta, dragi popotniki in popotnice, dobrodošli v novembru! Mesec, ki ga zaradi spremenljivega vremena marsikdo ne favorizira, čeprav lahko veliko lepega najdemo tudi v njemu. Vneto pripravljanje na praznike, prvi prehodi jeseni v zimo ter sveža jutra in sem ter tja še vedno kakšen topel dan, tudi november je čudovit. Letos že na začetku meseca praznujemo tudi martinovo in v današnjem blogu bomo odkrili, kjer po Sloveniji potekajo najboljše zabave za ta priljubljeni praznik.

NOVO MESTO

Če govorimo o martinovanju, potem moramo popotovalni blog začeti tam, kjer je ta praznik doma. Vsaj zdi se, da je v Sloveniji Martinovo doma na Dolenjskem, čeprav največja zabava poteka nekje drugje - a o tem kasneje. Dolenjska bo praznovanje že od danes dalje gostila v Novem mestu na gradu Grm, za zabavo bodo poskrbeli Geni & Bort Ross, Novomeška godba, mažorete in harmonikaši, hrane in pijače pa bo v izobilju.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
GORIŠKA BRDA

Tudi eden najlepših koncev naše države bo ta vikend čisto v znamenju martinovanja. Konec koncev je to praznik vina, Goriška Brda pa so bogata prav s trtami. V Šmartnem se program začne jutri in traja vse do nedelje, vmes pa bo poskrbljeno tako za glasbo, kot tudi za žlahtno kapljico in tradicionalne dobrote.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
MARIBOR

Že na začetku bloga smo omenili največje martinovanje v Sloveniji in pazite to, dogaja se prav v štajerski prestolnici. Na Trgu Leona Štuklja se zna zabavati okoli 20.000 ljudi in ni razloga, da se tudi letos ne bi. V ponedeljek se v Mariboru zabava začne točno ob 11.11 in če še ne veste, s kom bi dočakali Martina, lahko družbo spoznate kar prek Semaforuma - s klikom na en gumb!

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Osebe, ki iščejo družbo
Lysandros
M , 41 let
LJUBLJANA

Nazadnje pa se moramo nujno ustaviti še v prestolnici. V centru Ljubljane se za martinovo vsako leto pripravi prava vinska pot, kjer po Stritarjevi ulici, vse do Prešernovega trga, uživate v degustaciji najboljših vin s cele države, vmes pa se najde tudi kaj za prigrizniti. Kavcija za degustacijski kozarec je 10 evrov, ki jih ob vrnitvi dobite nazaj.

S klikom na gumb spodaj se bo ustvarila objava za iskanje družbe za opisano aktivnost.
Nazaj na blog
Preberi še
Najbolj zanimivi gradovi v Sloveniji
Spet se dogaja
Kolesarske ture s Semaforumci
Najbolj slastni štruklji nad 1000m
Tisočaki, ki jih boš osvojil z lahkoto
+